Vi har skapat ISF:s arkiv, delvis för att bevara föreningens historia, men även för att passa på och uppmärksamma de personer som startade föreningen 1976. Tacka alla uppfödare och entusiastiska setterägare som drivit föreningen vidare under alla dessa år.

ISF har sedan starten varit en oberoende rasklubb. Vi har varken varit stöttade av Svenska Kennelklubben eller den officiella rasklubben, Svensk Irländsk Setterklubb. Vår förening har trots motstånd levt vidare under åren och i skrivande stund ökar medlemsantalet stadigt. 

Arkivet är tänkt att utvecklas med tiden, det har krävt mycket tid och detektivarbete för att hitta uppfödare och ägare, till hundarna. I framtiden hoppas vi kunna lägga ut fler foton samt alla ISF-utställningar med resultat. Vi vill dokumentera lokalområdenas aktiviteter under åren och vi vill uppmärksamma kennlar som inte längre finns, utan ”bara” är ett namn i Er hunds stamtavla många generationer tillbaka.

Har du idéer till innehållet i Arkivet?  Vi vill gärna höra vad du tycker. Vi har börjat med att lägga ut alla ”Listor” från 1976 och fram till idag, vi vet att det kommer att finnas fel, hjälp gärna till och rätta. Hittar du fel eller vill komplettera så mejla oss på setterbladet@isfsidan.se, så ändrar vi allteftersom, tack på förhand.

Vi vill passa på att tacka Christina Tamm, med kompis som hjälpt till samt Madde Bäckman.

Lena Stenfelt & Sara Nordin Andersen