Värmland-Dalslands Lokalområde

Kontaktpersoner

Åsa Maspers (ordförande)
076-102 73 00
Ulf-Peter Peterson (LO-spalt)
073-047 67 48
Sarah Alm Karlsson (sekreterare)
076-177 72 94
Malin Stenson (kassör)
070-775 62 25
Facebook: Värmland-Dalslands LO

 

Irländsk röd setterförening i Värmland, hälsar dig välkommen till våra aktiviteter.


Irländsk röd setterförening i Värmland-Dalsland, hälsar dig välkommen till våra aktiviteter 2022.

LO Värmland-Dalsland bjuder in till en prova-på Aktivitetsbana hos Hunderverket i Väse på annandag påsk.

Måndagen den 18 april kl.10.00-12.00 är vi välkomna till Maja Eker på Hunderverket i Väse för att prova på deras Aktivitetsbana för hundar.

Läs mer om Maja och aktivitetsbanan i ISF-Bladet nr 1, 2022.

Ta med: gott godis samt en rolig leksak till hunden och eget fika till dig själv.

Anmäl dig till sarah.alm-karlsson@karlstad.se eller under inlägget på vår Facebooksida Irländsk Röd Setterförening ISF LO-Värmland-Dalsland.

Kostnad: 200 kr/hund

Obs! 8 platser så först till kvarn gäller!


Lördagen den 4 december är vi välkomna till Eva på Rörelse i fokus.
Eva driver ett av Karlstads Hundgym, här kan hundägare få hjälp med rehabilitering men också rehab-träna själva inomhus med hjälp av gymmets utrustning.
Gå in och titta på hemsidan;
Vi kommer få en visning av Eva, prova på i gymmet och ev prova på i vattentrasket. För att vi och hundarna ska få plats och möjlighet att prova så mycket som möjligt kommer det finnas max 10 platser per grupp. Första gruppen träffas kl 10. Kostnad per ”ekipage” blir 100 kr. Vi avslutar besöket med gemensam fika.
Anmälan till Malin Stenson

ÄNTLIGEN DAX FÖR EN SETTERTRÄFF i Kristinehamn

Lördagen den 16 oktober kl 10.30 samlas vi vid parkeringen till Piccassoskulpturen. Vi går den fina naturstigen Jacquelineleden (läs mer om den i länken nedan) det är som sagt en naturstig på lite drygt 2.5km som går över stock och sten i skogen samt igenom vacker skärgårdsbebyggelse. För de som vill så kan man även få prova på lite nosework efter promenaden. Anmäl er genom att skriva att ni kommer samt hur många i kommentarsfältet.
Ta med er hund och eget fika🤗🐕 hoppas vi ses, vilka kommer? Välkomna
Hitta dit
Från Kristinehamns centrum kör mot Skärgården/Picassoskulptur. Följ vägen cirka 7 km längs Vålösundet. Parkeringen finns i samband med Picassoskulpturen, följ skyltarna

Hösten 2021

Nu har sommarvärmen släppt sitt grepp och vi ser tillbaka på en lyckad utställning på Herrgårdscamping i Kristinehamn.
Hösten kan man då så att säga står för dörren men det innebär inte att all verksamhet stannar av.

I planerna finns allt det som vi inte tidigare kunnat genomföra, hundsläpp, rallylydnadsträning, nosework, eftersöksträning, handlerträning, ringträning, ja planerna är många och omfattande. Vi vill självklart ha med så många medlemmar som möjligt i verksamheten och just nu planerar vi därför att lägga ut verksamhet på flera platser. All information om när och var aktiviteterna äger dum, hittar du på vår Facebooksida: Irländsk Röd Setterförening ISF LO-Värmland-Dalsland. På vår Facebooksida har vi ställt frågan om var vi ska göra verksamhet och vad medlemmarna helst önskar sig. Det är jättebra om du kommer med förslag både på plats och aktivitet.

En annan fråga som också är aktuell är att vi behöver vara fler som driver verksamhet på fler platser i Värmland och Dalsland.
Är du intresserad så hör av dig till Ulf-Peter 073 047 67 48!


Våren 2021

Kanske.. men nej… kanske… men nej… jo kanske ändå!

Det har inte varit lätt att planera verksamheten för våren och sommaren. Lite träffar och sådant har det ju varit men inte som vi hade önskat oss!

Det positiva i kråksången är i alla fall att det fyller på med medlemmar i LO:t och att det numer är många som vill vara delaktiga i verksamheten.

På ISF:s årsmöte var det också många från vårt LO som fick tunga uppdrag i styrelsen. I vårt LO kan vi numera hitta ISF:s ordförande genom Åsa Maspers, Malin Stenson som blev kassör, dessutom återfinns föreningens sekreterare Sarah Alm Karlsson och ledamoten Ulf-Peter Peterson i styrelsen. Styrelsens revisorssuppleant Karin Dyrbäck är även hon från denna region. Kanske en liten värmlandsövervikt men också ett tecken på att vi arbetar aktivt i LO:t.

Hur sommaren skulle utvecklas kändes länge osäkert. Uppgifterna om lättnader av restriktioner har gång på gång skjutits upp men sista budet nu är att det den 1 juni kommer att bli lättnader som vi hoppas ska innebära att vår och Östergötlands dubbelutställning på herrgårdscamping i Kristinehamn ska genomföras. Som domare i vår utställning kommer en trogen ISF-kamrat att tjänstgöra. Sinnika Thåg Karlson, med lång erfarenhet av att både inneha, föda upp och döma setterraser blev vårt val! Den 18 juli kommer hon att äntra ringen där vi hoppas att få se många hundar (läs mer här).


Hundmarschen 2021

8 maj deltog vi i Hundmarschen. På distans och tillsammans har vi promenerat.
Hundmarschen arrangeras av Svenska Brukshundsklubben som i år valt att stötta föreningen Suicide Zero.

På fotona ser vi bland annat Birgitta med Frans som har sällskap av Alice och Tjorven. Lena med Candy och Bella. Annikas Lilja och Julie, Sarahs Misty samt Åsas Filuren.

Har du idéer på aktiviteter eller något annat så är du välkommen att höra av dig!

Ha nu en god sommar och håll i och håll ut så vi alla kan träffas på utställningen i Kristinehamn!
Ulf-Peter, Åsa, Sarah och Malin