Resultat ISF Dalarna 2011-06-18


Foto:
BIR Premie Red Tail’s David Bowie BIM SE V-10 Caemgen’s Cross any River

Foto:
BIS-valp Caemgen’s Dark’n Dashing BIR-minior Kerrylaw’s Guilty Of Love

Premie tik Fairhaven Hawa Nice Day

Domare Anne Eisgård, Sverige
Hela resultatet finns här.

 

Domarpresentation

Jag heter Anne Nihlen Eisgård och har tillsammans med min man Tommy Eisgård kennel Red Tails.
Tommy och jag träffades 1984 då han ägde 4 st Irländska settrar. Jag tyckte han var lite tokig som hade så många hundar. Jag insåg efter att lärt känna denna ljuvliga ras att det var rasen som har ALLT.
Uppfödd med Skotte så var det ett helt annat temperament på dessa ljuvlig, älskvärda och vackra Irländska Settrarna. Min första egna hund var en Westie som jag älskade över allt på jorden.

Åren passerar väldigt fort, vi har haft ”några” valpkullar, varit på många utställningar och haft mycket högt premierade hundar och uppfödargrupper. År 1991 fick vi ta emot SKK´s 1:a plats för Bästa uppfödare oavsett ras. Något jag lever på än i dag i mina tankar.

Jag har haft den stora äran att döma Piet Roks Unghundsdag i Holland 2 gånger, åren var 1993 och 2005, samt mindre klubbutställningar i England. Jag dömde även ISF´s Valp och Unghundsdag här i Sverige för många år sedan. Har även dömt English Setter Acc. ESA of Sweden utställning.

När jag blev tillfrågad att döma ISF Dalarnas utställning så blev jag mycket glad men samtidigt lite undrande. Kan detta verkligen fungera???

Nåväl, då Tommy, jag och Morgan Malmling startade upp ISF Dalarnas LO i mitten av 1990 så tänkte jag, det vore SÅÅÅÅ roligt att få stå på den plats där många av våra domare och goda vänner har dömt på Avesta Brukshundsklubb.

Jag ser fram emot att många gånger få lägga huvudet på sned och bara älska att se dessa underbara djur, för det finns ingen som är ful men de finns de som kanske är bättre.

Ser fram emot denna dag med stor ödmjukhet och det ska bli ett minne för livet.

Anne Nihlen Eisgård/Kennel Red Tails