Skånes Lokalområde

Kontaktperson

Ursula Wilby
ursula.wilby@telia.com

2020 års träffar planeras på årsmötet, så har du speciella önskemål om plats, gör din stäm-
ma hörd! Vi kommer att fortsätta att ta ut en ”träffavgift” på 100:-/året även 2020. Pengarna går oavkortat till vår hemsida, hyra av inhägnade hagar och blir något över, investerar vi i grillkorv.
Dyk upp på våra träffar år 2020, alla är välkomna!

En snabb tillbakablick på 2019 många träffar.
Årsmötet hölls inte förrän den 17/3, och då för ovanlighetens skull på Hammars Backar. Stället som är ett himmelrike för våra settrar. Fritt blås över kullarna och fritt blås ut i havet. Därefter grillning och hembakade bullar hemma hos Anna och Jonas. 6 hundar och långt fler tillhörande ägare. Och jo, det blåste en del.

Den 14/4 träffades vi i Ingrids hage, Herrestad. Vi försöker lägga så många träffar som möjligt i inhägnade hagar eller på ställen där hundarna kan sträcka ut ordentligt. Den här gången sken solen
ikapp med settrarnas pälsar. 11 stycken hundar den här gången. Japp…blåste även den här gången.

12/5 var det Fulltofta som lockade. Bokskogen när den är som vackrast och ett gäng på 10 hundar. Kan knappast bli bättre, eller hur?
Undrar ni?
Klart ni gör! Men nej, inte ens i Skåne blåser det mitt i skogen!

9/6 begav vi oss till Sibirien, man måste trots allt vidga sina vyer lite. Fast helt så vidgade blev dom trots allt inte eftersom Sibirien ligger utanför Ängelholm. En helt fantastisk strand, men trots sol
och bra temperatur dök bara 3 hundar med tillhörande mattar och hussar upp.

21/7 var det fritt blås i hagen hemma hos mig på Mossbystrand. Perfekt väder, sol och lagom temperatur. Och trots semestertider var det 13 hundar som kom med tillhörande ägare. Grillning och
vinbärsplockning ingick.

25/8 missade jag en av årets höjdpunkter på grund av löptikar. Åhusglassen!
Fast det är förstås inte bara glassen som lockar. Sandstranden är fantastisk för hundarna. 5 hundar den här gången och minst det dubbla antalet människor.

22/9 Ivö, denna absoluta pärla! Här ingick även svampplockning och solen sken. Fem hundar räknades in och en hel del människor också.

27/10 var det åter igen dags för Skånes blåsigaste, men samtidigt vackraste plats. Hammars backar! Eller vad är det jag säger? Skåne är givetvis vackert vart man än beger sig. 10 hundar njöt av det öppna landskapet.

17/11 var träffen på Kullaberg. Var inte själv på plats, men det lär ha varit otroligt vackert. Antalet hundar verkar vara okänt, eller så var det så många att dom inte gick att räkna!

Årets sista träff kommer att vara Annandagsträffen (26/12) på LV4 Falsterbo. Klockan 11:00 som alltid. Dyk upp! Det är en magisk
plats. Även om det troligtvis blåser…fast det hade ni väl räknat
med, eller hur?

Läs mer