Skånes Lokalområde

Kontaktperson

Ursula Wilby
ursula.wilby@telia.com

Hej alla!

Det har varit glest med träffar medan covid-19 haft ett uppsving. Men vi hade en setterträff på Kullaberg i NV Skåne den 22:e november 2020. 5 hundar och 10 personer dök upp. Vi kunde varit fler, men det är bara att vara glad åt att vi blev ett gäng.

Nu i coronatid är det ännu fler människor och djur än vanligt som rör sig i naturen. En del av ”våra hundar”, inte minst min, skällde rejält på dem som inte ingick i flocken. Vi mötte orienterare, ryttare, vandrare och motionärer av alla de slag. Men först fick hundarna springa av sig i en hage som just tömts på får. Färska får- och senare hästskitar blev inbjudande för flera av hundarna. Törsten släcktes i en liten bäck under promenaden som följde.

Stättorna/ övergångarna för att ta sig i och hur hagarna är lite knepiga för de hudar som inte är vana, men vi fixade det tillsammans – även denna gång.

Solen sken mellan bokarna, löven prasslade under tassar och kängor. Träden knirrade och knarrade där de lutade sig mot varandra. Bitvis skymtade vi havet (Öresund) mellan träden. Vi som valde att fika på plats plockade fram matlådor, mackor och kaffe. Mycket gott och trevligt och till synes nöjda och belåtna hundar.

Det är bara att hoppas på många möjliga träffar under 2021.

Christina Oebius

Läs mer