Västras Lokalområde

Kontaktperson

Ewa Eckers

070-565 24 93
emanagementandbooking@gmail.com

INSTÄLLT – Vi tar upp våra träffar när läget och smittspridningen är lite mer kontrollerad igen

Nu är det dags igen att träffas och umgås med våra röda.

Denna gång är temat Håll din hund frisk och välvårdad.

Catharina von Braun och Ann Paleski är de som ska dela med sig av sina kunskaper inom djurvård/ rehab respektive trimning av setter.

Ann behöver knappast någon större presentation men för er som är nya i gänget kan jag berätta att Ann har i många år drivit Kennel Dubliner i Göteborg med mängder av framgångar med sina vackra och sunda hundar.

Catharina högskoleutbildad i ämnet och har i många år arbetet med att undervisa i djursjukvård, driver egen rehabverksamhet samt har i samarbete med vet. Per Malmström en veterinärmottagning. Temat på denna stund är ”Håll din hund frisk” eller hur du slipper besöka en rehabklinik. Dessutom har hon kennel Farmers Friends och håller på med vallning på tävlingsnivå.

Vi börjar:

10.00   för den morgonpigge och då tar jag med er på en 45-60 min lång koppelprommenad

11.00   börjar utbildningsdelen i skolsalen vid ridhuset

Fram till 16.00 har vi tillgång till ridhuset där våra rödingar kan få springa runt och busa och om vi vill köra lite lydnad och ringträning på eget bevåg går det ju utmärkt också.

Då vi hyr lokaler denna gång blir det en kostnad på 120kr/pers. Självklart fixar jag fika men vill man ha något matigare får man ta med sig eget. Betalning sker enklast via swish

Plats:  Strömma Naturbruksskola 511 99 Sätila.  Ca 40min från både Göteborg, Kungsbacka och Borås och 60min från Varberg.

Anmälan sker till mig senast 15/11 på: emanagementandbooking@gmail.com

Frågor och funderingar kan man även dela med sig på 0705-652493

VARMT VÄLKOMNA!

Foto från Setterträff 12 sep

För er som inte känner mig har jag haft setter i över 30 år. Jag lever med och för mina röda och har alltid gjort. Har för närvarande bara en hane på 8 år, Caemgens End Of Discussion./ Slash.

Bor mitt ute på landet eller rättare sagt i skogen med miltals med skogsvägar och stigar inpå husknuten. Är det någon som känner sig sugen har jag även en gäststuga. Bara att höra av sig! Öxabäck ligger 2mil från Kinna, 6mil till Varberg och 6mil till Borås.

Planen för Västra är att ha en ”stor” träff varannan månad med olika teman och naturligtvis mycket bus, lek och prat.

21/11 har vi träff på Strömmaskolan med temat ” Håll din hund frisk och vacker. (Djursjukvård + trimning).

23/1 och 20/3 kommer det bli träffar likaså tanken var att prata foder och näringslära på den ena och kanske pälsvårdsprodukter på den andra, finns även planer på en viltspårsdag.

Drömmen hade varit att få till en lite inoff utställning i maj men då behöver jag hjälp från flera av er för at ro det iland.

Har ni idéer och önskemål om aktiviteter framöver så hör av er till mig så fixar vi något. Det kan ju vara en lång skön gemensam promenad med efterföljande fika. Det är ju mysigt att träffas och umgås, låta hundarna springa av sig osv. Alla idéer välkomnas.

Många setterhälsningar

Ewa