Västras Lokalområde

Kontaktperson

Lotta Roos
0703-285602, lottaroos@live.se

Jag heter Lotta Roos, ny kontaktperson i LO Västra och jag är röd setter ägare sedan år 2002. Min Amadeus var en i den första kullen av den fina hanen som kallades för ”Magnus”. Hans mamma var Krasnaja Eva Rydberg. År 2010 fick jag tyvärr säga adjö till min älskade Amadeus och då kom en underbar pigg Cavlier in i mitt liv… Frostie Junior från Fjärås. Hon vann unghundsklassenför Cavalierer på My Dog i jan 2012 och fick CK, det var roligt! Jag har sedan 2012 fött upp några få Cavalier King Charles Spaniel med kennelnamnet All Included och är nu inaktiv uppfödare. Länge har jag haft 4 cavalierer och vi har tränat och tävlat i rallylydnad upp till mästarklass. 3 av dem är rallylydnadschampion och alla 4 har fått Cavaliersällskapet Trippediplom (ett diplom som visar resultat i 3 olika tävlingsområden inkl. utställning och BPH). Nu har jag en ny irländsk settervalp som heter Otto! Honom hittar du på både Instagram och Facebook om du söker på Lottas hundar. Han kommer från Kennel Janås i Södra Sandby.

Jag är intresserad av att bli aktiv på olika sätt med Otto, därför ska det bli kul att tillsammans med er ordna träffar i Lokalområde Västra. Jag var aktiv för 10 år sedan i Cavaliersällskapet som lokalombud. Nu har jag tre cavalierer kvar som jag tävlar med i Rallylydnad, Freestyle och Heelwoork to Music (vi tränar även viltspår ibland). I vår 2023 kommer Otto och jag gå en kurs i jaktapportering och lära oss dirigering osv. Jag har en pytteliten Hundskola som är specialiserad på Rallylydnad, kanske snart även Jaktapportering! Vi använder positiv förstärkning och belöningsbaserad inlärning, alltså schyssta mjuka metoder. Jag bor i Västra Frölunda, sydväst om Göteborg. Jag älskar att gå promenader i skogen eller vid havet med mina hundar där de kan springa fritt eller pyssla med dem, kela, träna, tävla och leka.. Med hopp om att få träffa er snart önskar jag en fin vinter! Bli gärna vän med mig på Facebook och skriv gärna förslag på aktiviteter eller ställen vi kan  träffas på! Det finns nu en grupp för oss i LO Västra. Jag kommer ordna några enkla träffar till att börja med och till våren har jag en hel del roliga ideer om vad vi kan hitta på!

Vänlig hälsning, Lotta Roos och Otto

Planerade träffar

Plats: Fässberg/Eklanda i Mölndal
Söndag 22 januari 2023 kl. 14.00
Söndag 19 februari 2023 kl. 14.00
Torsdag 16 mars 2023 kl. 11.00

Det blir promenad i Eklanda skog med lek och bus i en paddock eller på ett fält. Perfekt att passa på och träna inkallning, den som vill. Jag som har valp/unghund går inte så långt. Det finns möjlighet för en rejäl runda. Ta gärna med hunden in på Fässberg Plantagen en sväng och miljöträna/shoppa lite. En av de anställda där har haft en röd setter som blev 16 år och hette Lotta. Det finns en fin gårdsbutik också med blommor, frukt och grönt (Fässbergs Östergård). Man kan ta buss till Fässberg och har man bil kan man parkera på Plantagen. Vi går in till Eklanda genom  Fässbergs Västergård, förbi Hyrglaset och Torsgården. Mer info och anmälan till Lotta: mobil 0703285602.

Välkommen!

Forna träffar

2022

Torsdag 29 december 2022


2021

SETTERTRÄFF – LÖRDAG 16 OKTOBER!

Nu kör vi en Setterträff på Nässjö Brukshundklubb i Ormaryd den 16 oktober. Detta är ett samarbete mellan LO Västra och LO Småland-Öland men alla som vill är välkomna, oavsett var ni bor.

Vi har hyrt hela brukshundsklubben som har både klubb-stuga och inhägnat område denna dag. Förutom stoj, stim och umgänge kommer vi ha en ringträning och social-träningsstund. För er leksugna kommer vi även ha någon liten utmaning och prisutdelning.

Medtag mat och dryck för dagen. Kostnad 50 kr per ekipage Anmäl er i förväg antingen till Jane eller till Ewa.

Jane, LO Småland-Öland: janecarlstrom@telia.com
Ewa, LO Västra: ewa.isfvastra@gmail.com

Så hittar du till Nässjö Bk:
Mitt mellan Nässjö och Eksjö på Riksväg 40 svänger du mot Ormaryd.
Kör genom Ormaryds samhälle.
Ca ½ km efter Ormaryd svänger du vänster mot Anneberg (SBK-skylt).
Efter ytterligare 2 km ser du Nässjö Brukshundklubb på vänster sida (SBK-skylt).
Koordinatorer: RT90: X: 6395699, Y: 1440461, WGS84: X: 6395699, Y: 1440461, Decimal: 57.6822, 14.8071

Varmt Välkomna!
Jane Carlström & Ewa Eckers


SETTERTRÄFF I ALINGSÅS – LÖRDAG 18 SEPTEMBER!
Klockan 11.00 i Mariedal / Alingsås

Vi gör ett ny träff på samma plats som i våras då det verkade ligga bra till för många och ”rasthagen” ju var perfekt för våra röda. Denna gången inleder vi med en kortare skogstur ute i terrängen (snitslad bana) där vi alla får sträcka på benen inte bara hundarna och kanske det dyker upp några små uppdrag utmed vägen. Kommer finnas lite nya priser till de som utför dessa uppdrag (Lätta).

 

Fiket har öppet som sist med massa goda mackor och kakor till kaffet för mycket humana priser. Efter promenaden och fikan och en massa prat så släpper vi hundarna för lek för dem som vill. VILL ATT NI ANMÄLER ER TILL MIG SENAST 15/9 på
mail: ewa.isfvastra@gmail.com eller telefon 0705-652493

Varmt Välkomna!
https://www.facebook.com/mariedalpark/


Foto från Setterträff 12 sep

För er som inte känner mig har jag haft setter i över 30 år. Jag lever med och för mina röda och har alltid gjort. Har för närvarande bara en hane på 8 år, Caemgens End Of Discussion./ Slash.

Bor mitt ute på landet eller rättare sagt i skogen med miltals med skogsvägar och stigar inpå husknuten. Är det någon som känner sig sugen har jag även en gäststuga. Bara att höra av sig! Öxabäck ligger 2mil från Kinna, 6mil till Varberg och 6mil till Borås.

Planen för Västra är att ha en ”stor” träff varannan månad med olika teman och naturligtvis mycket bus, lek och prat.

Drömmen hade varit att få till en lite inoff utställning men då behöver jag hjälp från flera av er för att ro det iland.

Har ni idéer och önskemål om aktiviteter framöver så hör av er till mig så fixar vi något. Det kan ju vara en lång skön gemensam promenad med efterföljande fika. Det är ju mysigt att träffas och umgås, låta hundarna springa av sig osv. Alla idéer välkomnas.

Många setterhälsningar

Ewa