Västras Lokalområde

Kontaktperson

Lotta Roos
0703-285602, lottaroos@live.se

Lägesrapport från träffarna i Västra!

Det har verkligen varit kul att träffa er alla setterägare och fantastiska hundar på träffarna som vi haft hittills i vårt västra lokalområde. Tack till alla som kommer.

Vi är nu två ansvariga för lokalområde Västra. Ny är Maria Hjelte från Orust där Maria bor med sin familj och den irländska röda settern Indra. Maria tränar och ställer ut Indra. De gillar även rallylydnad och går både grundkurs och nybörjarkurs i rallylydnad. Bäst är ändå att gå i skogen och planen är att Indra ska följa med Maria på löprundor när hon blir större. Vill du vara med som kontaktperson? Då är du varmt välkommen!

Planerade träffar VÄSTRA

1 april i Ruddalen, Västra Frölunda. Kl. 11-13. Prova på Rallylydnad med rallylydnadsinstruktör Lotta Roos. Rallylydnad är bra för att träna fotgående/gå fint på ett positivt sätt. Det ökar samarbete och kontakt, ett roligt sätt att träna! Vi går en kort sväng tillsammans först i skogen och sen kan den som vill prova på rallylydnad. Fika, ta med egen fika! Kostnad: 50 kr för prova på rally, swisch och anmälan till Lotta 0703285602 senast den 28 mars.
29 april på Orust, Orust Hundägarförening. Kl. 11-15. Maria välkomnar alla irländska röda settrar till en härlig VÅRTRÄFF!
Anmälan och betalning till Maria, swisch 50 kr till 0702210461 senast den 27 april. Det finns flera olika stora inhägnader där man kan släppa sin hund. Vi kommer erbjuda olika prova på aktiviteter. Vid ca 12.30 tar vi en gemensam paus. Ta med egen fika/lunch. Välkommen!

Träffen den 17 juni är inställd.

Vi ser fram emot träffar i vår och sommar tillsammans med er! Hälsningar från Maria (mobil 0702210461) och Lotta (mobil 0703285602)

Text: Lotta i samarbete med Maria

Forna träffar

2022

Torsdag 29 december 2022


2021

SETTERTRÄFF – LÖRDAG 16 OKTOBER!

Nu kör vi en Setterträff på Nässjö Brukshundklubb i Ormaryd den 16 oktober. Detta är ett samarbete mellan LO Västra och LO Småland-Öland men alla som vill är välkomna, oavsett var ni bor.

Vi har hyrt hela brukshundsklubben som har både klubb-stuga och inhägnat område denna dag. Förutom stoj, stim och umgänge kommer vi ha en ringträning och social-träningsstund. För er leksugna kommer vi även ha någon liten utmaning och prisutdelning.

Medtag mat och dryck för dagen. Kostnad 50 kr per ekipage Anmäl er i förväg antingen till Jane eller till Ewa.

Jane, LO Småland-Öland: janecarlstrom@telia.com
Ewa, LO Västra: ewa.isfvastra@gmail.com

Så hittar du till Nässjö Bk:
Mitt mellan Nässjö och Eksjö på Riksväg 40 svänger du mot Ormaryd.
Kör genom Ormaryds samhälle.
Ca ½ km efter Ormaryd svänger du vänster mot Anneberg (SBK-skylt).
Efter ytterligare 2 km ser du Nässjö Brukshundklubb på vänster sida (SBK-skylt).
Koordinatorer: RT90: X: 6395699, Y: 1440461, WGS84: X: 6395699, Y: 1440461, Decimal: 57.6822, 14.8071

Varmt Välkomna!
Jane Carlström & Ewa Eckers


SETTERTRÄFF I ALINGSÅS – LÖRDAG 18 SEPTEMBER!
Klockan 11.00 i Mariedal / Alingsås

Vi gör ett ny träff på samma plats som i våras då det verkade ligga bra till för många och ”rasthagen” ju var perfekt för våra röda. Denna gången inleder vi med en kortare skogstur ute i terrängen (snitslad bana) där vi alla får sträcka på benen inte bara hundarna och kanske det dyker upp några små uppdrag utmed vägen. Kommer finnas lite nya priser till de som utför dessa uppdrag (Lätta).

 

Fiket har öppet som sist med massa goda mackor och kakor till kaffet för mycket humana priser. Efter promenaden och fikan och en massa prat så släpper vi hundarna för lek för dem som vill. VILL ATT NI ANMÄLER ER TILL MIG SENAST 15/9 på
mail: ewa.isfvastra@gmail.com eller telefon 0705-652493

Varmt Välkomna!
https://www.facebook.com/mariedalpark/


Foto från Setterträff 12 sep

För er som inte känner mig har jag haft setter i över 30 år. Jag lever med och för mina röda och har alltid gjort. Har för närvarande bara en hane på 8 år, Caemgens End Of Discussion./ Slash.

Bor mitt ute på landet eller rättare sagt i skogen med miltals med skogsvägar och stigar inpå husknuten. Är det någon som känner sig sugen har jag även en gäststuga. Bara att höra av sig! Öxabäck ligger 2mil från Kinna, 6mil till Varberg och 6mil till Borås.

Planen för Västra är att ha en ”stor” träff varannan månad med olika teman och naturligtvis mycket bus, lek och prat.

Drömmen hade varit att få till en lite inoff utställning men då behöver jag hjälp från flera av er för att ro det iland.

Har ni idéer och önskemål om aktiviteter framöver så hör av er till mig så fixar vi något. Det kan ju vara en lång skön gemensam promenad med efterföljande fika. Det är ju mysigt att träffas och umgås, låta hundarna springa av sig osv. Alla idéer välkomnas.

Många setterhälsningar

Ewa